ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Πάλι εμπόδια, πάλι στο Προεδρικό!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει, το πρωί (09:15) της Τρίτης (4/6) σύσκεψης με θέμα το γήπεδο Λεμεσού με τη συμμετοχή του ΚΟΑ, της Γενικής Λογίστριας κας Ρέας Γεωργίου και του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Να θυμίσουμε ότι γεωλογική μελέτη κατέδειξε πως αφενός το υπέδαφος σε τμήμα του γηπέδου είναι προβληματικό λόγω της ύπαρξης μπάζων, αλλά και γενικά το υπέδαφος είναι ασταθές. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο μελετητής εισηγήθηκε όπως δημιουργηθούν δύο υπόγεια κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου.

Το θέμα με τις καθυστερήσεις φαίνεται να προέκυψε από το γεγονός ότι η αρχική γεωλογική μελέτη που εκπονήθηκε δεν προχώρησε εις βάθος. Ακολούθησε δεύτερη γεωλογική έρευνα, έτσι εντοπίστηκε το πρόβλημα των μπάζων και της αστάθειας.

Ο μελετητής εισηγήθηκε τη δημιουργία δύο υπογείων κάτω από τις κερκίδες. Για να υλοποιηθεί η εισήγηση, θα πρέπει να γίνουν εκσκαφές σε βάθος μέχρι και επτά μέτρα, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση του κόστους.

Comments
To Top