ΑΝΤΡΕΣ

Το προφίλ της Kauno Žalgiris

Με την Kauno Žalgiris κληρώθηκε να αγωνιστεί ο Απόλλωνας για τον Α’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa League 2019-2020. Το πρωτάθλημα Λιθουανίας βρίσκεται σε εξέλιξη με την ομάδα του Κάουνας να φιγουράρει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς σε 14 αγώνες.

Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (14/6) ηττήθηκε εντός έδρας με 3-4 από την Ζαλγκίρις. Το ερχόμενο Σάββατο (22/6) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ατλάντας. Η ομάδα της Λιθουανίας ιδρύθηκε το 2004 και τα επίσημα της χρώματα είναι το πράσινο και το άσπρο. Να σημειωθεί ότι το λογότυπο της ποδοσφαιρικής ομάδας είναι το ίδιο με της πολύ δημοφιλούς ομάδας στην καλαθόσφαιρα.

Δεν έχει κατακτήσει ακόμη κάποιο τρόπαιο στην σύντομη ιστορία της και την περασμένη σεζόν η οποία έληξε τον περασμένο Νοέμβριο, τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος, ενώ έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση στον θεσμό του κυπέλλου. Προπονητής της ομάδας είναι ο 40χρονος Μιντάουγκας Κέπας.

Οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές έχουν την μερίδα του λέοντος στο ρόστερ, ενώ τους πλαισιώνουν και έξι λεγεωνάριοι. Δύο Βραζιλιάνοι, δύο Νιγηριανοί, ένα Ουκρανό και ένα από την Γουινέα Μπισάου. Το αστέρι της ομάδας θεωρείται ο 23χρονος Βραζιλιάνος, Ζοάο Φιγκουερέιδο. Κατάφερε να πετύχει 8 γκολ σε 14 συμμετοχές ενώ βρίσκεται στη Λιθουανία από το 2017.

Προϊστορία

Ο Απόλλωνας έχει αναμετρηθεί και στο παρελθόν με ομάδες από την Λιθουανία. Πρώτη φορά που αντιμετώπισε ομάδα από τη χώρα της Βαλτικής ήταν το 1998 όταν επικράτησε της Εκράνας με 1-2 εκτός έδρας και εξήλθε 3-3 στη Λεμεσό. Το 2015 ακόμη μία ομάδα από την Λιθουανία βρέθηκε στο δρόμο μας. Η Τρακάι για τον Β’ γύρο του UEFA Europa League, με την ομάδα μας να επικρατεί με 4-0 στη Κύπρο και να φέρνει ισοπαλία 0-0 στη Λιθουανία.

Η ομάδα μας ξεκίνησε και πέρσι το ευρωπαϊκό της οδοιπορικό από την συγκεκριμένη χώρα. Στον εκτός έδρας αγώνα με την Στούμπρας ηττηθήκαμε με 1-0, ωστόσο ανατρέψαμε το σκορ και προκριθήκαμε με 2-0 στη Κύπρο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Κάουνο βρέθηκε στην κληρωτίδα της UEFA για πρώτη φορά στην ιστορία της κι αυτό συνέβη επειδή η ομάδα που κανονικά θα βρισκόταν εκεί, η Στούμπρας, δεν πήρε αδειοδότηση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Ο εκτός έδρας αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Σούντουβα, το ARVI Football Arena το οποίο είναι χωρητικότητας 6,500 θέσεων. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος στη Λιθουανία για τις 11 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στο ΓΣΠ στις 18 του ίδιου μήνα.

 

 

 

Comments
To Top