ΣΤΙΓΜΕΣ

Μία ιστορία μόνο Απόλλων

Πίσω από την προχθεσινή φωτογραφία κρύβεται μια όμορφη ιστορία.
Απεικονίζεται ένα πρόσωπο που δεν ανήκει ούτε στο ρόστερ αλλά ούτε και στο προσωπικό της ομάδας μας. Είναι όμως ένα κομμάτι του Απόλλωνα.
Ο Kenneth Schröder είναι ένας πιστός οπαδός της ομάδας μας, ο οποίος κατάγεται από τη Γερμανία, μεγάλωσε στην Δανία και τώρα σπουδάζει στην Βιέννη.
Μια μέρα πριν από το τελευταίο φιλικό της ομάδας μας στην Αυστρία (το οποίο ακυρώθηκε τελικά) μας ζήτησε λεπτομέρειες για τον χώρο και την ώρα διεξαγωγής του επειδή ήθελε να έρθει και να δει δια ζώσης τον αγώνα.
Ο Kenneth διευθέτησε τις λεπτομέρειες και επισκέφθηκε την ομάδα μας στο Bad Hall. Φιλικό δεν είδε αλλά ήταν παρών στην τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση της ομάδας μας για Κύπρο.
Συνομίλησε με τους ποδοσφαιριστές, φωτογραφήθηκε μαζί τους και απόλαυσε την εμπειρία να βρίσκεται με την ομάδα της καρδιάς του για ένα ολόκληρο απόγευμα.
Η όλη στάση του και αγάπη του για τον Απόλλωνα, μας προκάλεσε την περιέργεια να μάθουμε πως και γιατί υποστηρίζει τον Απόλλωνα. Από που προήλθε αυτό το πάθος του για την ομάδα μας.
Η σχέση του με τον Απόλλωνα ξεκίνησε από σπόντα θα έλεγε κανείς. Ο Kenneth έρχεται συχνά με τον πατέρα του στην Κύπρο για διακοπές και λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Όπως μας ανέφερε αγάπησαν την Κύπρο, τους κατοίκους αλλά και την φιλοξενία της χώρας μας.
Η πρώτη του επαφή με τον «Θρύλο» έγινε το 2015 όταν βρισκόταν στην Αγία Νάπα και ήθελε να δει έναν αγώνα του πρωταθλήματος. Σε εκείνες τις ημέρες συνέπιπτε ο αγώνας του Απόλλωνα με την τοπική ομάδα στο «Τάσος Μάρκου».
Αυτός με τον πατέρα του αγόρασαν τα εισιτήρια τους για την κερκίδα της ομάδας μας και αυτό που έζησε ήταν απίστευτο.
«Όλοι οι οπαδοί ήταν τόσο καλοί και η ατμόσφαιρα εξωπραγματική, θυμάμαι τους οπαδούς του Απόλλωνα να τραγουδάνε ακατάπαυστα και τελικά να κερδίζουν το ματς. Από εκείνη τη στιγμή ο Απόλλωνας έγινε το πάθος μου» μας εκμυστηρεύτηκε ο Γερμανός οπαδός.
Ο πατέρας του αγόραζε συχνά προϊόντα της ομάδας μας όπως μπρελόκ, κασκόλ και φανέλες. Για την ιστορία, στον συγκεκριμένο αγώνα η ομάδα μας κέρδισε 0-3 την Αγία Νάπα.
Ο Kenneth θαυμάζει το όμορφο ποδόσφαιρο και θεωρεί ότι ο Απόλλωνας είναι εξαιρετική ομάδα και αυτό ήταν το στοιχείο το οποίο τον οδήγησε στο να υποστηρίζει την ομάδα μας.
Δεν είχε την τύχη να δει άλλους αγώνες πρωταθλήματος καθώς η Κύπρος είναι μακριά από την Γερμανία και δυσκολεύεται να επισκεφθεί την χώρα μας.
Από το 2015 δεν έχει έρθει ξανά στο νησί μας. Τον Αύγουστο του 2017, όταν κληρωθήκαμε με την Midtjylland, o Kenneth ενθουσιάστηκε καθώς θα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και πάλι ζωντανά αγώνα της ομάδας μας.
Το Χέρνινγκ είναι σχετικά κοντά στο Αμβούργο όπου ζούσε και η πιθανότητα να έρθει στο γήπεδο και να υποστηρίξει τον αγαπημένο του Απόλλωνα ήταν πολύ μεγάλη.
Δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και μας περιέγραψε την εμπειρία του στη Δανία.
«Ταξίδεψα στο Χέρνινγκ μαζί με τον πατέρα μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό τον αγώνα, τους πανηγυρισμούς και την ευτυχία που ζήσαμε στο τέλος. Πριν από τον αγώνα πέρασα αρκετό χρόνο με άλλους Απολλωνίστες στο κέντρο της πόλης και αυτή η εμπειρία ήταν πανέμορφη. Από εκείνη την ημέρα δημιουργήθηκαν φιλίες οι οποίες κρατούν μέχρι και σήμερα. Συχνά επικοινωνώ με τα παιδιά και νιώθω ότι είμαι κοντά στις εξελίξεις της ομάδας μας».
Η ενημέρωση για τον Γερμανό φίλο της ομάδας μας είναι πολύ δύσκολη και ο μόνος τρόπος για να ενημερώνεται είναι μέσω των κοινωνικών δικτύων της ομάδας μας αλλά και από την επίσημη μας ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.
Ζητήσαμε από τον Kenneth να μας περιγράψει την διαδικασία για να φτάσει στο προπονητικό κέντρο αλλά και την εμπειρία του στην προπόνηση της ομάδας.
«Με το άκουσμα της είδησης ότι ο Απόλλωνας θα ερχόταν στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, δεν θα άφηνα την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Θα έκανα ότι χρειαζόταν για να επισκεφθώ την ομάδα και να παρακολουθήσω έστω ένα φιλικό ή μια προπόνηση».
Ο Kenneth ήταν άτυχος όπως μας είπε αφού όλα τα φιλικά τα οποία είχαν προγραμματιστεί συνέπιπταν με τις εξετάσεις του πανεπιστημίου.
«Την Πέμπτη (3/7), πήγα το πρωί στο πανεπιστήμιο και παρακάθισα στην τελευταία μου εξέταση. Αμέσως αποχώρησα για τον σταθμό των τρένων της Βιέννης με τελικό προορισμό το Bad Hall. Μετά από ένα ταξίδι δυόμιση ωρών περίπου, έφτασα στο προπονητικό κέντρο εκεί όπου έλαβα ζεστό καλωσόρισμα και υποδοχή από την ομάδα».
Ξεναγήθηκε στο κέντρο από το προσωπικό της ομάδας οι οποίοι του έδειξαν τους χώρους όπου δούλευαν τις τελευταίες 15 ημέρες, τα αποδυτήρια και του περιέγραψαν τον τρόπο λειτουργίας της.
«Όταν έφτασαν οι ποδοσφαιριστές αντάλλαξα χειραψίες με όλους και ξεκινήσαμε να μιλάμε. Ήταν αστείο επειδή μιλούσαμε Αγγλικά, Ισπανικά μέχρι και λίγα Γερμανικά με κάποιους. Ήταν όλοι τους τόσο καλοί και ευγενικοί. Στο τέλος τραβήξαμε και την υπέροχη φωτογραφία στο γήπεδο.
Στο τέλος ζητήσαμε από τον Kenneth να μας πει ποιος είναι ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής της ομάδας μας. Δυσκολεύτηκε λίγο αρχικά αλλά στη συνέχεια μας αποκάλυψε τις αδυναμίες του.
«Είναι δύσκολο να επιλέξω έναν από την Ομάδα. Ο Απόλλωνας είναι πάνω απ’ όλα και ο κάθε ποδοσφαιριστής αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Αν πρέπει όμως να επιλέξω θα έλεγα ότι συμπαθώ τον Εμίλιο Ζελάγια, τον Ζοάο Πέδρο αλλά επίσης τους Έκτορ Γιούστε και Σάσα Μάρκοβιτς»
Ο Γερμανός οπαδός μας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την απίστευτη εμπειρία που έζησε στο BadHall, ωστόσο θέλουμε εμείς να τον ευχαριστήσουμε που υποστηρίζει την ομάδα μας και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.
Ελπίζουμε να τον έχουμε κοντά μας σε κάποιον από τους επόμενους μας αγώνες.
** Βρίσκεται στο κέντρο της κεντρικής φωτογραφίας του ρεπορτάζ.
Γραφείο Τύπου
Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ
Comments
To Top