ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους στον επαναληπτικό κόντρα στην Αούστρια!

Δεύτερη νίκη στον επαναληπτικό κόντρα στην Αούστρια εντός έδρας με 3-1 αυτή τη φορά και πρόκριση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα μας παρά το γκολ που δέχθηκε είχε σωστή αντίδραση γυρίζοντας το παιχνίδι.

Πάμε να δούμε το πώς ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής μας ξεχωριστά με τον φακό του Νίκου Ανδρονίκου:

Ζόελ Μολ: Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση από τον Ελβετό που είχε σωστές επεμβάσεις. Στο γκολ θεωρώ πως εκτέθηκε από την αμυντική συμπεριφορά ολόκληρης της ομάδας.

Ζοάο Πέδρο: Γεμάτο παιχνίδι από τον Πέδρο, που είχε τις γνωστές επιθετικές του προσπάθειες. Αρκετά προσεχτικός και στην άμυνα όπου δεν άφησε ακάλυπτους χώρους.

Ντιέγκο Αγκίρε: Από τα δικά του πόδια το δεύτερο γκολ σε μια υπέροχη προσπάθεια. Είχε κι άλλες πολλές προσπάθειες επιθετικά, που δημιούργησαν προϋποθέσεις για κάτι καλό. Αμυντικά είχε και πάλι κάποια θέματα με τις επιστροφές και τις προσωπικές μονομαχίες.

Έκτορ Γιούστε: Σωστές τοποθετήσεις και καίριες επεμβάσεις από τον Ισπανό, που σε κάποιες στιγμές τον έβλεπες παντού. Εξαιρετικό παιχνίδι.

Αττίλα Σάλαι: Διστακτικός σε κάποιες φάσεις, αργούσε να πάρει απόφαση με αποτέλεσμα να κάνει 3,4 λάθη που δεν στοίχησαν. Είχε και καλές επεμβάσεις και σωστές τοποθετήσεις αλλά είναι στιγμές που η απειρία του φαίνεται. Αυτό διορθώνεται με τα παιχνίδια αλλά και την  βελτίωση στην ταχύτερη αντίληψη των φάσεων.

Χάμπος Κυριάκου: Κάθε παιχνίδι που περνά ανεβαίνει και η απόδοση του. Σωστός στα αμυντικά του καθήκοντα, έτρεξε παντού και έκλεισε χώρους. Σωστός και στις μεταβιβάσεις του .Μικρό μελανό σημείο το παρακράτημα της μπάλας σε κάποιες φάσεις.

Σάσα Μάρκοβιτς: Καλό παιχνίδι από τον Σέρβο που συμπλήρωσε ιδανικά τον Χάμπο. Έτρεξε πολύ και ο Σέρβος, έχοντας πολύ καλά μαρκαρίσματα. Λίγη βελτίωση στις μεταβιβάσεις του, θα βοηθούσαν στην καλύτερη και πιο γρήγορη μεταφορά του παιχνιδιού.

Φακούντο Περέιρα: Μέτριο πρώτο ημίχρονο, χωρίς πολλές πρωτοβουλίες. Ανέβασε στροφές στο δεύτερο και πήρε πρωτοβουλίες βοήθώντας οργανωτικά. Λίγο ασαφής ο ρόλος του στο γήπεδο, μάλλον χρειάζεται περισσότερη ελευθερία κινήσεων, αφού είναι φανερό πως μπορεί να κάνει το απρόσμενο εκεί που κλείνουν οι χώροι.

Αντριάν Σαρδινέρο: Πρώτο ημίχρονο μέτριο, δεύτερο ανεβασμένος με αρκετές προσπάθειες. Οταν η ομάδα χρειάζεται παίκτη περισσότερο για να υπηρετήσει το «στρατηγικό» πλάνο, είναι από τα καλύτερα «εργαλεία» στα χέρια του προπονητή του.

Γιάννης Γιαννιώτας: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ελλαδίτη. Κερδισμένο πέναλτι, γκολ και πολλές προσπάθειες από τα δεξιά. Σημαντικές βοήθειες και αμυντικά και πολύ καλή συνεργασία με Πέδρο.

Σέργκε Γκακπέ: Σκόραρε σε δεύτερο συνεχόμενο. Είχε αρκετές προσπάθειες, άνοιξε χώρους, δημιούργησε φάσεις και με την σβελτάδα του ,αλλά και με τη γρήγορη σκέψη του. Δείχνει να προσαρμόζεται και να ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι.

Ιωάννης Πίττας: Άλλο ένα παιχνίδι που έδειξε πως θα βοηθήσει. Δημιούργησε καταστάσεις με την ταχύτητα του, είχε και πάλι την ευκαιρία του και βοήθησε και αμυντικά.

Εμίλιο Νσούε: Αγωνίστηκε ως κόφτης και έκανε τα απολύτως απαραίτητα, έτσι ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία στην μεσαία γραμμή.

Εμίλιο Ζελάγια: Μπήκε όταν όλα είχαν τελειώσει, αλλά έδειξε πως είχε όρεξη και ήθελε να δημιουργήσει και να δώσει κι άλλα στον αγώνα.

Προπονητής: 4-2-3-1 για ακόμη ένα παιχνίδι. Διατήρηση της ενδεκάδας που κέρδισε στην Αυστρία. Υποτονικό ξεκίνημα που στοίχισε γκολ, αλλά σωστή, ψύχραιμη αντίδραση που έφεραν την ανατροπή και άλλη μια μεγάλη νίκη. Σωστό κοουτσάρισμα που στόχο είχε να δώσει και χρόνο σε ποδοσφαιριστές που τον χρειάζονται .Θα διαφωνήσω και πάλι με την ύπαρξη δύο αριστερών μπακ στον πάγκο και όχι κάποιου κόφτη. Είναι φανερό πως δημιουργήθηκε ένα πολύ δυνατό σύνολο που με 2,3 προσθαφαιρέσεις, θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό και ισορροπημένο.

Αυτό που μένει όμως καθαρά σε ακόμη ένα φετινό παιχνίδι, είναι η αντίδραση της ομάδας μετά από γκολ. Δεν πανικοβλήθηκε, συνέχισε το παιχνίδι της, ακόμη πιο συγκεντρωμένη, μακριά από νεύρα και άσκοπες διαμαρτυρίες. Τα αποτελέσματα είναι κάτι περισσότερο από εμφανή και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Προς το παρών θα δώσουμε συγχαρητήρια για την  βελτίωση σε αυτό το κομμάτι που φαίνεται να έγινε δουλειά. Πολύ καλή η γενική εικόνα.

Comments
To Top