ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Τα ατομικά λάθη σε τέτοιο επίπεδο δεν επιτρέπονται!

Οι λόγοι της ήττας και του διαφαινόμενου αποκλεισμού διάφοροι και όχι ένας. Πολλοί φίλοι του Απόλλωνα επικεντρώνονται μόνο στον καταρτισμό της ενδεκάδας από τον Σωφρόνη Αυγουστή και τον τρόπο που αγωνίστηκε.

Είναι σύνηθες φαινόμενο μετά από μια ήττα να εμφανίζονται μετά Χριστόν προφήτες, βάζω και τον εαυτό μου σε αυτούς, που να είναι σχεδόν σίγουροι ότι με διαφορετική ενδεκάδα, σύστημα και τακτική προσέγγιση, το αποτέλεσμα του αγώνα να ήταν διαφορετικό.

Για να είμαι σωστός και γω είχα τους ενδοιασμούς μου για κάποιες επιλογές στην ενδεκάδα και ενδεχομένως ο Σωφρόνης να έκανε κάποια λάθη, ουδείς αλάνθαστος άλλωστε, όμως μπορεί κανένας από μας να προβλέψει αν με τις δικές μας επιλογές στον εν λόγω αγώνα η ομάδα θα έπαιρνε καλύτερο αποτέλεσμα;

Η απάντηση είναι απλή! Κανένας!

Αυτό που ξεκάθαρα εγώ είδα στον αγώνα κόντρα στην Αϊντχόφεν είναι ότι η ομάδα στο Α’ ημίχρονο ήταν αρκετά καλή έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα είχε κάποιες καλές προϋποθέσεις και 1-2 καλές ευκαιρίες για γκολ.

Στο Β’ ημίχρονο η αλήθεια δεν ξεκινήσαμε καλά και ένα 15λεπτο black out με εξόφθαλμα ατομικά λάθη ήταν αρκετό για να μας ρίξει στο καναβάτσο! Σε τέτοιο επίπεδο το παραμικρό ατομικό λάθος δεν επιτρέπεται, και εμείς κάναμε αρκετά, και ο αντίπαλος με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του τα αξιοποίησε στο έπακρο!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ποιότητας των δυο ομάδων η φάση του Α’ ημιχρόνου με τον Σάσα Μάρκοβιτς όταν είχε δυο ξεκάθαρες επιλογές μεταβίβασης με εξαιρετικές προϋποθέσεις για γκολ σε Γκακπέ και Γιαννιώτα και με επιπόλαιο τρόπο προτίμησε το σουτ και η περίπου πανομοιότυπη φάση από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ της Αϊντχόφεν και ο τρόπος που ενήργησαν οι δικοί τους ποδοσφαιριστές!

Δημιουργήσαμε στον αγώνα 4 πολύ καλές ευκαιρίες με τον τερματοφύλακα τους να πραγματοποιεί δυο σωτήριες αποκρούσεις και όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και αυτοί με 4 ευκαιρίες χωρίς ουσιαστικά να πραγματοποιήσει απόκρουση ο Μολ λίγο έλειψε να σημειώσουν και τέταρτο γκολ!

Σε τέτοιου επιπέδου αγώνες εκτός έδρας με ομάδες τέτοιου βεληνεκούς πρέπει να κάνεις το τέλειο παιγνίδι χωρίς λάθη στην άμυνα και να αξιοποιείς την παραμικρή ευκαιρία που θα σου παρουσιαστεί!

Κάναμε ακριβώς το αντίθετο και το πληρώσαμε με τον πιο σκληρό τρόπο!

Συνοψίζοντας θεωρώ ότι ασφαλώς και ενδεχομένως να έγιναν κάποιες λάθος επιλογές από τον προπονητή μας αλλά τα ατομικά λάθη και η αναποτελεσματικότητα  από πλευράς μας έπαιξαν τον κύριο λόγο της ήττας στα δικά μου τα μάτια!

Οι πιθανότητες μας ήταν λιγοστές από τη στιγμή της κλήρωσης και το ξέραμε, τώρα είναι απειροελάχιστες.

Η προσπάθεια θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη αλλά καλό θα ήταν η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ομάδας.

Η ομάδα μας είναι πολύ καλή αλλά σίγουρα όχι πλήρης, οι αρμόδιοι έχουν περίπου μια βδομάδα να καλύψουν κάποιες θέσεις κενά που «φωνάζουν» και να κάνουν τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις για να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις!

Comments
To Top