ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Ένας προπονητής με πρωτόγνωρη επιθετική φιλοσοφία για τα κυπριακά δεδομένα!

Ο Απόλλωνας επί Σωφρόνη ήταν μια ομάδα με απίστευτο ταλέντο, με τσαμπουκά, με καρδιά, ψυχή και  θράσος που πρόσφερε απλόχερα θέαμα και γκολ και που ανάγκαζε εμάς τους οπαδούς να μετράμε τις ώρες αντίστροφα για να πάμε στο γήπεδο να τη δούμε!

Ο Σωφρόνης είχε εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές μας μια πρωτόγνωρη επιθετική φιλοσοφία για τα κυπριακά δεδομένα που δεν άλλαζε είτε έπαιζε με τον Εθνικό και τη Δόξα, είτε με την Έβερτον στο «Γκούτισον Παρκ», είτε με τη Λιόν στη Γαλλία είτε στο «Βελοντρόμ» με Μαρσέιγ είτε με Αταλάντα στην Ιταλία είτε με Αϊντχόφεν στην Ολλανδία!

Το ποδοσφαιρικό του motto ήταν οι ποδοσφαιριστές του να κοιτάζουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο οποιουδήποτε εκτοπίσματος κατάματα παίζοντας με τον δικό του αγωνιστικό τρόπο και φιλοσοφία επιδεικνύοντας θάρρος και όχι δειλία στον αγωνιστικό χώρο παρά το βαρύ όνομα του αντιπάλου!

Ο Σωφρόνης ήταν προπονητής  που πήγαινε στην έδρα της Λυών απέναντι σε μια ομάδα με προϋπολογισμό των €200 εκ. και έπαιζε ορθόδοξα με ποδοσφαιρικό θράσος καταγράφοντας 14 τελικές προσπάθειες (!) χωρίς ίχνος κόμπλεξ με άγνοια κινδύνου παρουσιάζοντας ένα ελκυστικό και όχι παθητικό ποδόσφαιρο.

Τέτοια φιλοσοφία ασφαλώς και εμπεριείχε πολλά ρίσκα και ήταν αναμενόμενο σε κάποια παιγνίδια ο Σωφρόνης να την πλήρωνε πολύ ακριβά, όπως συνέβηκε κόντρα στην Αϊντχόφεν, όμως ο ίδιος έμεινε πιστός στην φιλοσοφία του πιστεύοντας μέχρι το τέλος ότι αυτή είναι η σωστή νοοτροπία και η σωστή προσέγγιση των αγώνων.

Μπορεί κάποιοι φίλοι του Απόλλωνα να συμφωνούν και κάποιοι να διαφωνούν με την επιθετική φιλοσοφία του Σωφρόνη αφού το θέμα δεν είναι άσπρο – μαύρο αλλά εμείς αυτό που θα πούμε είναι ότι με αυτή την συγκεκριμένη φιλοσοφία ο Σωφρόνης κατέγραψε αξιοσημείωτα επιτεύγματα στην Ευρώπη και ανάγκασε φίλους και εχθρούς να του βγάλουν το καπέλο!

Εξάλλου το ποδόσφαιρο είναι πολλές φορές μικρές λεπτομέρειες που άλλοτε είναι υπέρ σου και άλλοτε είναι εναντίον σου!

Στο επανιδείν coach μου!

Comments
To Top