ΑΝΤΡΕΣ

«Δύσκολη η πρώτη μέρα, είχα άποψη για Μπεσάτ, δική μου επιλογή ο Carr…»

Ο Σωφρόνης Αυγουστή μετά από σχεδόν τρία χρόνια αποχώρησε από την ομάδα μας, μια απόφαση από τη διοίκηση που έφερε στον κόσμο της ομάδας μας αντιδράσεις αλλά απογοήτευση.

Ο Σωφρόνης μίλησε για πρώτη φορά, μετά την απομάκρυνση του από τον πάγκο της ομάδας μας, στην εκπομπή της Cytavision «Ώρα για μπάλα».

Διαβάστε τι ανέφερε:

«Η πρώτη μέρα ήταν αρκετά δύσκολη. Αλλά απ’ την στιγμή που είμαστε σε αυτή την δουλειά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Αυτά που πέρασα αυτά τα τρία χρόνια ήταν πολύ καλά και σημαντικό και θα με κάνουν ακόμη καλύτερο. Ήταν αξέχαστα αυτά τα τρία χρόνια και αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με επέλεξαν.

Είναι σημαντικό ότι η διοίκηση με εμπιστεύτηκε γιατί έβλεπε τη δουλειά που γινόταν στις ακαδημίες. Έχω αρκετά καλές αναμνήσεις και αρκετή χαρά. Την πρώτη μέρα με πείραξε πάρα πολύ. Αυτό που είδα και κατάλαβα τι κάναμε αυτά τα χρόνια ήταν από τα σχόλια των αντιπάλων. Πρώτη φορά ένιωσα αυτές τις ημέρες από αντιπάλους που εκτιμήθηκε η δουλειά μου.

Όταν ξεκίνησα τα πρώτα βήματα σας προπονητής στη β’ ομάδα έκανα κάποια πειράματα και μου άρεσε ένα πράγμα. Σε όποιο γήπεδο και αν παίζαμε βλέπαμε τη δική μας ομάδα και βάζαμε δύσκολα στον αντίπαλο. Όταν αναλάβαμε την ομάδα μου άρεσε το κομμάτι το επιθετικό για αυτό ήρθαν και τα αποτελέσματα. Αλλάξαμε τη φιλοσοφία και το αγκάλιασαν και οι ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό να αρέσει στους ποδοσφαιριστές και ο τρόπος λειτουργίας στις προπονήσεις και πως να παίζουν το παιγνίδι.

Τα ευρωπαϊκά παιγνίδια είναι αυτά που περιμένουν οι ποδοσφαιριστές. Όταν δείξεις ότι μπορείς να πάρεις κάτι από αυτά τα παιγνίδια, οι ποδοσφαιριστές σου μπορούν να σου δώσουν πολύ περισσότερα πράγματα. Κανένας μα κανένας δεν θα μου έλεγε ότι αν περίμενα τον αντίπαλο έξω από την περιοχή μου δεν θα δεχόμουν 3 και 4 γκολ και δεν θα έχανα το παιγνίδι. Σίγουρα ομάδες από το εξωτερικό δεν πιστεύουν ότι μία ομάδα από την Κύπρο θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Καταφέραμε και φέραμε κάποια αποτελέσματα που είναι ιστορικά και ανέβασαν το επίπεδο του Απόλλωνα.

Ο στόχος στην Ευρώπη φέτος ήταν να πάμε στα πλέι-οφ και αυτό κατάφερε να κάνει η ομάδα. Πιάσαμε το στόχο μας. Μίλησα με τον Πρόεδρο και θέλει να κάνει κάτι για το κάτι παραπάνω. Όταν γίνεται μία αλλαγή είναι για το καλό. Νομίζω και αυτά τα δύο παιγνίδια με Αϊντχόφεν δείξαμε πολύ καλά στοιχεία.

Νομίζω έδωσα πάρα πολλά σε αυτή την ομάδα και φεύγω με περηφάνεια. Όταν αναλάβαμε αυτή την ομάδα και μου έλεγαν ότι θα έχω αυτή την πορεία δεν θα τους πίστευα. Έχει κλείσει ο κύκλος μου αυτή τη στιγμή στον Απόλλωνα. Έδωσα πάρα πολλά και φεύγω με πολλή περηφάνεια, γιατί έδωσα κάτι που δεν έδωσα σαν παίκτης. Η διοίκηση μου έδωσε μια ευκαιρία και εγώ κατάφερα να τους δικαιώσω. Σίγουρα θέλαμε όλοι ένα πρωτάθλημα.

οι δύο ομάδες που ο κόσμος τους απέχει από το γήπεδο είναι  της ΑΕΛ και ο κόσμος του Απόλλωνα. Είδαμε τον κόσμο της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ να επιστρέφει. Αν είχαμε και εμείς τον κόσμο τον δικό μας, στην φάση στο 44’ που ζητήσαμε πέναλτι και αποβολή στον αγώνα με την Αϊντχόβεν, σίγουρα με την ατμόσφαιρα που θα δημιουργούσαν μπορούσαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

Το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή έχει έρθει στην Κύπρο. Σίγουρα τον τρόπο που δουλεύει μία ομάδα τον ακολουθάς. Ο τεχνικός διευθυντής παρακολουθεί κάποιους στόχους και σου δίνει επιλογές και εσύ αποφασίζεις να πάρεις τους ποδοσφαιριστές. Αυτό λειτουργεί στον Απόλλωνα. Σίγουρα είχα άποψη για Μπεσάτ και Καρ, ειδικά για το δεύτερο ήταν δική μου επιλογή, τον παρακολούθησα στα προηγούμενα παιγνίδια. Έχει πολύ καλά στοιχεία ο Καρ».

Comments
To Top