ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Σαν σήμερα πριν 25 χρόνια η αποκαθήλωση ενός «Στρατηγού»!

Ντίτελμ Φέρνερ… ένα όνομα μια ιστορία, ο μακράν πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του Απόλλωνα, ο αναμορφωτής του και ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου της ιστορίας της ομάδας μας.

Με τον «στρατηγό» Φέρνερ ο Απόλλωνας στην πρώτη θητεία του που διήρκησε τέσσερα χρόνια, πανηγύρισε, την πρώτη χρονιά, το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του, τη δεύτερη την κατάκτηση του κυπέλλου, την τρίτη χρονιά διεκδίκησε το νταμπλ χάνοντας τελικά και τα δύο τρόπαια και την τέταρτη πανηγύρισε και πάλι το πρωτάθλημα!

Σαν σήμερα (10/9) πριν ακριβώς 25 χρόνια, την περίοδο 1994-95 και μετά την 3η αγωνιστική και την εντός έδρα ήττα της ομάδας μας από τον Εθνικό Άχνας με 1-2, οι «σοφοί» της τότε διοίκησης μας, αποφάσισαν ότι ο Φέρνερ είχε πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο του στον Απόλλωνα δείχνοντας του την πόρτα της εξόδου!

Τα αποτελέσματα γνωστά. Από μόνιμος διεκδικητής τίτλων, αργά αλλά σταθερά, ο Απόλλωνας μετατρέπεται σε μια ομάδα που βλέπει τα τρόπαια με τα κιάλια, και μόνο τα τελευταία χρόνια επί προεδρίας Νίκου Κίρζη αρχίζει να ξαναθυμίζει Απόλλωνα της χρυσής εποχής του Φέρνερ με το τρόπαιο του πρωταθλητή να αποτελεί διακαή πόθο αλλά ταυτόχρονα και όνειρο απατηλό!

Η «αποκαθήλωση» του Φέρνερ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της τότε διοίκησης Ντίμη Κίρζη, θα ακολουθούσαν κι άλλα και η αρχή του τέλους για μια ομάδα μοντέλο που στα χέρια του Φέρνερ κυριάρχησε για μια τετραετία στην Κύπρο και άφησε άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη ουκ ολίγες φορές!

Comments
To Top