ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

«Θεωρώ ότι είναι ένας καλός προπονητής με επιθετική φιλοσοφία»

Η ιστοσελίδα 24sports.com.cy, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για τον νέο προπονητή της ομάδας μας, εντόπισε τον Διαμαντή Χουχούμη, πρώην αμυντικό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και τώρα του Απόλλωνα Σμύρνη, ο οποίος αναφέρθηκε στον προπονητή μας Ιβάν Βουκομάνοβιτς αλλά και στον βοηθό του Βλαντιμίρ Ραντέκοβιτς.

Διαβάστε το άρθρο από την ιστοσελίδα 24sports.com.cy:

Ο Απόλλωνας ως γνωστό, επέλεξε για αντικαταστάτη του Σωφρόνη Αυγουστή, τον Ιβάν Βουκομάνοβιτς, με θητεία στη Σταντάρ Λιέγης και την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Αναζητώντας άτομα που γνωρίζουν τον Σέρβο τεχνικό μέσα από τη δουλειά του, για να πάρουμε έτσι περαιτέρω στοιχεία καταλήξαμε σ’ ένα σχετικά γνωστό σε μας ποδοσφαιριστή .

Ο λόγος για τον , πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και νυν στον Απόλλωνα Σμύρνης, Διαμαντή Χουχούμη.. Ο 25χρονος διεθνής με την Ελπίδων, αγωνίστηκε ως ακραίος αμυντικός στην Σλόβαν Μπρατισλάβας την περίοδο 2017-18 υπό τις οδηγίες του Βουκομάνοβιτς. Μάλιστα ο Σέρβος ήταν ο άνθρωπος που τον πήγε στην ομάδα της Σλοβακίας:

«Ναι αυτός με πήρε στην Σλόβαν. Θυμάμαι με πήρε τηλέφωνο και μου έδειξε πόσο με ήθελε στην ομάδα. Μου ανέλυσε το πλάνο του και μου εξήγησε τον ρόλο που θα έχω στην ομάδα», μας ανέφερε αρχικά ο Χουχούμης, από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

«Θεωρώ ότι είναι ένας καλός προπονητής με επιθετική φιλοσοφία. Του αρέσει να ξεκινά το παιχνίδι από τους αμυντικούς και να ανεβαίνουν τα μπακ. Κυρίως, χρησιμοποιεί το 4-3-3 και ανάλογα με τον αντίπαλο διαμορφώνει τα πλάνα του. Κάποτε παίζει με ένα κόφτη και δύο πιο επιτελικούς, κάποτε με δύο κόφτες και ένα επιτελικό στην τριάδα του άξονα» δηλώνει στην ιστοσελίδα μας ο Ελλαδίτης αμυντικός.

Η ψυχολογία και το paintball

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Σμύρνης, θέλησε να δώσει έμφαση στην πρόθεση του πρώην προπονητή του, στο να δημιουργεί καλές σχέσεις με τους παίκτες, δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της ψυχολογίας:

«Δουλεύει πάρα πολύ στην ψυχολογία. Έχει πολύ στενή επαφή με τους παίκτες και προσπαθεί να τους βοηθά σε κάθε τους πρόβλημα. Γενικότερα έχει καλές σχέσεις με τους παίκτες και είναι δίκαιος με όλους. Ακόμα και αυτοί που δεν έπαιζαν, δεν είχαν να πουν άσχημο γι’ αυτόν», είπε και συμπλήρωσε:

«Θέλει να διατηρεί πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Ένα οικογενειακό κλίμα βασικά. Για να καταλάβετε, διοργανώνει διάφορες έξω-αγωνιστικές δραστηριότητες, όπως paintball και διάφορα άλλα παιχνίδια, έτσι ώστε να έρχονται πιο κοντά οι παίκτες και να δημιουργείτε έτσι μια ωραία ατμόσφαιρα εντός των αποδυτηρίων».

«Ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πετύχει»

Όσον αφορά την στάση που διατηρεί κατά τη διάρκεια των αγώνων, ο Χουχούμης ήταν αρκετά περιγραφικός:

«Δίνει οδηγίες συνέχεια στους παίκτες και προσπαθεί να τους βοηθήσει. Δεν φωνάζει κάνοντας συνεχώς παρατηρήσεις, απλά θέλει μέσα από τις οδηγίες να τους βοηθά και να τους κάνει να δώσουν περισσότερα. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ήρεμος στον πάγκο, αλλά ούτε ξεφεύγει από τα πλαίσια».

Ποια είναι η άποψη του Χουχούμη, ως προς την επιλογή που έκανε ο Απόλλωνας δίνοντας τα ηνία στον Σέρβο τεχνικό, ξεκαθαρίζοντας του ταυτόχρονα ότι ο κόσμος της ομάδας περίμενε ένα πολύ μεγαλύτερο όνομα στην μετά Σοφρώνη εποχή:

«Καταλάβω τον κόσμο, διότι ο Απόλλωνας είναι μεγάλη ομάδα και θέλει να διεκδικεί τίτλους. Είναι λογικό να έχει μεγάλες απαιτήσεις για την ομάδα. Όμως, θεωρώ ότι είναι καλή επιλογή ο Ιβάν. Είναι πολύ έξυπνος και μιλά πολλές γλώσσες, κάτι που είναι πολύ θετικό στην εποχή μας. Είναι καλός προπονητής και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πετύχει. Θεωρώ ότι έκανε καλή επιλογή ο Απόλλωνας. Περιμένετε να τον δείτε και μετά να τον κρίνεται. Είναι καλός προπονητής».

Θα μάθει να μιλά και ελληνικά τώρα… «Τα βασικά τα ξέρει. Εμένα πάντως με καλωσόριζε στα Ελληνικά και με ρωτούσε τι κάνω, πώς είμαι και τέτοια (γέλια). Θα μάθει σίγουρα, να είστε σίγουροι».

Ραντέκοβιτς: Ο άνθρωπος της λεπτομέρειας

Μαζί του στην Κύπρο ο Ιβάν Βουκομάνοβιτς έφερε και τον συνεργάτη που είχε στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, Βλαντιμίρ Ραντέκοβιτς. Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος, παρέμεινε στην ομάδα της Σλοβακίας και μετά την απομάκρυνση του Βουκομάνοβιτς από τον πάγκο.

Ποια είναι η άποψη του για τον βοηθό πια προπονητή του Απόλλωνα;

«Ο Ραντέκοβιτς είναι περισσότερο της λεπτομέρειας. Δουλεύει περισσότερο ατομικά τους παίκτες. Βασικά, παίρνει τους αμυντικούς και τους δουλεύει ξεχωριστά. Το ίδιο κάνει και τους μέσους, αλλά και τους επιθετικούς. Παρουσιάζει βίντεο ξεχωριστά στον κάθε παίκτη αναλύοντας του τα λάθη που κάνει και που χρειάζεται βελτίωση. Είναι ιδιαίτερα σχολαστικός και δεν αγνοεί καμιά λεπτομέρεια».

Comments
To Top