ΑΝΤΡΕΣ

Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της επαναπρόσληψης Σωφρόνη

Ο πρόεδρος της ομάδας μας Νίκος Κίρζης μίλησε στα ΜΜΕ σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Κολόσσι και ανακοίνωσε την επιστροφή του Σωφρόνη Αυγουστή. Παρόντες στη διάσκεψη Τύπου ήταν ο τεχνικός διευθυντής Πέτρος Κονναφής αλλά και ο Σωφρόνης.

Οι τοποθετήσεις του Νίκου Κίρζη:

«Πριν ένα μήνα, όταν ήρθε ο Σωφρόνης στο γραφείο για να τον ενημερώσω ότι θα έφευγε, του είπα ότι είμαι σίγουρος 100% ότι θα επιστρέψει. Δεν ήξερα ότι η μέρα θα ερχόταν τόσο σύντομα, όμως έμαθα ότι στη ζωή το πιο έντιμο πράγμα είναι να αντιλαμβάνεσαι και να παραδέχεσαι τα λάθη σου και να τα διορθώνεις. Γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα. Την Πέμπτη το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο Πέτρος, που είπε ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεσή μου και ότι ο μόνος τρόπος να ορθοποδήσει η ομάδα ήταν να αλλάξουμε προπονητή και ότι ο μόνος που μπορούσε να επαναφέρει την ομάδα ήταν ο Σωφρόνης. Η παραίτηση του Πέτρου δεν έγινε αποδεκτή, όμως συμφώνησα ότι αν υπήρχε ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Σωφρόνης τότε θα ήταν η πρώτη επιλογή. Κρατώ από τη χθεσινή συνάντηση με τον Σωφρόνη ότι όσο ενθουσιώδης ήταν την πρώτη φορά, πριν τρία χρόνια, τόσο ενθουσιώδης ήταν χθες το απόγευμα με την προοπτική να επανέλθει. Γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα, πιστεύω ότι 30 μέρες είναι πολύ λίγος χρόνος, αλλά μπορεί να ήταν και αρκετές για όλους μας να προβληματιστούμε και να διορθώσουμε κάποια πράγματα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε τον Απόλλωνα εκεί που είμαστε συνηθισμένοι τα τελευταία εφτά χρόνια. Καλωσορίζω τον Σωφρόνη ξανά και του εύχομαι κάθε επιτυχία».

Ερωτήσεις προς τον πρόεδρο Νίκο Κίρζη:

Για το αν θα γίνει ειδική τιμή στα διαρκείας για την επιστροφή του κόσμου:

«Αυτό είναι θέμα μάρκετινγκ. Αν υπάρχει έδαφος να γίνει κάτι… Φέτος έχουμε το πιο χαμηλό season από όλους».

Για το αν η πρόσληψη Βουκομάνοβιτς ήταν το μεγαλύτερο του λάθος:

«Σίγουρα είναι λάθος, τώρα αν ήταν το μεγαλύτερο είναι σχετικό. Είμαστε διοίκηση που στηρίζει προπονητές μέχρι τέλους. Όταν νιώσεις ότι κάτι δεν πάει σωστά ή ότι έγινε λάθος τότε το διορθώνεις άμεσα και δεν περιμένεις».

Για τους στόχους της ομάδας τι είπε στον προπονητή:

«Ο Σωφρόνης ξέρει πολύ καλά ότι ο Απόλλωνας τα τελευταία εφτά χρόνια πρωταγωνιστεί. Ο Σωφρόνης ξέρει τι απαιτείται, δεν χρειάστηκε να του πω ποιοι είναι οι στόχοι».

Για την κριτική μέσω social media:

«Λυπούμαι που τον ίδιο χρόνο που βάζουν για να στέλνουν τα μηνύματα δεν τον αφιερώνουν για να έρθουν στο γήπεδο. Όλοι είναι υπόλογοι στο ΔΣ. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις. Δεν μπορούμε να ικανοποιούμε όλο τον κόσμο. Σεβαστή η άποψη ιδιαίτερα αυτών που είναι διπλα μας, αλλά πρέπει να κάνουμε το έργο μας».

Για το αν θα επηρεαστεί η ομάδα οικονομικά που δεν θα βρίσκεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ;

«Πείτε μας και κάτι καλό που κάναμε. Υπήρξαν κι άλλες χρονιές που δεν μπήκε η ομάδα στους ομίλους και μπόρεσε αυτή η εταιρεία με αυτή τη διοίκηση να ανταπεξέλθει. Όπως το κάναμε τότε, θα το κάνουμε και τότε. Σίγουρα τα δυο προηγούμενα χρόνια βοηθήθηκε το μπάτζετ από τους ομίλους».

Για αν υπήρξε επεισόδιο μετά το τέλος αγώνα με την Ανόρθωση ανάμεσα σε Γιαννιώτα και Παπουλή αφού αναπτύχθηκε μια φημολογία:

«Δεν απαντώ σε φήμες. Δεν έχω σόσια μίντια αλλά ξέρω τι γράφεται. Δεν μπορούμε να απαντούμε σε κουτσομπολιά».

Οι δηλώσεις του Πέτρου Κονναφή:

«Θέλω να πω τη δική μου θέση. Κάτι που αφορά το οικοδόμημα. Προσωπική άποψη. Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Λάθη πάντα θα γίνονται στο ποδόσφαιρο που είναι το άθλημα των λαθών. Δεύτερο, θέλω να πως σε όλους τους Απολλωνίστες να έρθουν κοντά. Να τελειώσει η εσωστρέφεια. Όλοι σημερινοί και αυριανοί είμαστε. Ξέρουμε πόσο σύντομα αλλάζουν παίκτες και προπονητές. Ο κόσμος πρέπει να αφήσει τα social media και τον καναπέ και να είμαστε όλοι μια ομάδα. Είτε με τον Πέτρο είτε χωρίς. Η ιστορία μιας ομάδας είναι ο κόσμος της. Ούτε τα τρόπαια ούτε τίποτα. Χωρίς κόσμο δεν είναι ομάδα».

Ερωτήσεις προς τον Πέτρο Κονναφή:

Για τον λόγο που υπέβαλε παραίτηση και το κατά πόσον το ρόστερ είναι ρόστερ πρωταθλητισμού:

«Είχαμε πει από την αρχή ότι φτιάξαμε μια ομάδα στη φιλοσοφία και το στιλ ποδοσφαίρου του προπονητή. Η παρουσία μας τα τελευταία παιχνίδια δείχνει ότι δεν έχουμε ρόστερ που θα πρωταγωνιστήσει, όμως δώστε μας λίγο χρόνο και θα δούμε πού μπορεί να φτάσει η ομάδα. Αν μου πείτε μια ομάδα που πέτυχε 100% στις μεταγραφές της πείτε μου το. Πριν από λίγα χρόνια, αν δεν είχαμε την αρρώστια του Μπεντόγια δεν θα κάναμε μεταγραφή τον Γενάρη. Πέρσι κάναμε λάθη. Όπου χρειάζεται ενίσχυση θα πραγματοποιηθεί την ώρα που πρέπει. Έγιναν λάθη και ο πρώτος που ευθύνεται είμαι εγώ. Γι’ αυτό θεώρησα ότι ήταν σωστό να είμαι στη διάθεση της διοίκησης. Είτε με μένα παρών είτε απών, πιστεύω ότι ο Σωφρόνης είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει την ομάδα στον σωστό δρόμο».

Για την κριτική που δέχτηκε από τον κόσμο και την αρνητική απάντηση στην παραίτηση που έθεσε:

«Δεν επηρεάζομαι στις αποφάσεις από τα ΜΜΕ και τον κόσμο, ούτε στις επιλογές παικτών ούτε σε οτιδήποτε αφορά την ομάδα. Σίγουρα νιώθω ότι έχω τη στήριξη της διοίκησης. Πρέπει να είμαστε ένα. Το θέμα είναι να έρθουν επιτυχίες στην ομάδα».

Οι τοποθετήσεις του προπονητή μας Σωφρόνη Αυγουστή:

«Σήμερα γυρίζουμε σελίδα. Ξεκινούμε τη δική μας αντεπίθεση. Έχουμε πολλά να δώσουμε. Υπάρχει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα με πολλούς αντιπάλους. Ήταν αρκετές οι 30 μέρες γιατί δεν ήθελα να χάσω αυτό το πρωτάθλημα. Όταν ήρθα ένωσα δυνάμεις και αυτό θέλω να κάνω και τώρα. Θέλουμε να επιστρέψουμε άμεσα τις επιτυχίες. Όπως επέστρεψα εγώ, θέλω όσοι έστειλαν μήνυμα σε μένα να είναι κοντά. Θέλω να πω πως στα δυο παιχνίδια αντιμετώπισε η ομάδα 12ο παίκτη. Ο κόσμος δίνει δυναμική. Ξέρω πως είναι δύσκολο για τους οργανωμένους όμως η προσπάθεια πρέπει να γίνει από όλους. Από παίκτες, διοίκηση, όλους στο Κολόσσι. Ξέρω πως δε θα περιμένατε την επιστροφή τόσο σύντομα, όπως κι εγώ. Μπορούσα να μην είμαι εδώ αν κάποια πράγματα πήγαιναν θετικά για την ομάδα. Ξέρετε πως από τη στιγμή που ήρθα πίσω, η ευθύνη είναι δική μου. Στα αποδυτήρια, στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε τη δυναμική που είχε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια».

Για την υποστήριξη του Αυγουστή ως προς το προπονητικό του επιτελείο, με τους Ελευθερίου και Μπεντόγια:

«Τα παιδιά που ήρθαν μετά τον Παπαπαναγή δεν νομίζω ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Βλέπουμε πόσο δυνατή ομάδα είναι η PSV. Έκαναν εξαιρετική δουλειά και έχουν να δώσουν πολλά στην ομάδα. Και ο Περικλής ξεκίνησε μαζί μου από το πουθενά. Θα γίνουμε ένα μαζί για να δώσουμε πολλά στην ομάδα και στους παίκτες. Επιστρέφει μαζί μου ο Ιωακείμ, μαζί με Μπεντόγια και Ελευθερίου θα είναι το προπονητικό τιμ».

Για τα προβλήματα που προϋπήρχαν και κατά πόσον θα επιλυθούν:

«Τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο δεν θα λυθούν ποτέ. Υπάρχουν τραυματισμοί και σε μεγάλες ομάδες. Το σημαντικό είναι να βρίσκεται λύση και να το ξεπερνάς».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού:

«Ο Σελίμοβιτς έχει κάρτες. Οι δύο τραυματίες με την Ανόρθωση θα είναι εκτός, το ίδιο και ο Φακούντο. Έχουμε δύο προπονήσεις. Πρέπει να ηρεμήσουμε και σ’ αυτό το κομμάτι. Οι τελευταίοι τραυματισμοί δεν είναι μυϊκοί πλην του Αντωνιάδη. Πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε λίγους τραυματισμούς γιατί φέτος δεν θα παίζουμε στην Ευρώπη».

Για τον Ρομπέρζ:

«Είναι έτοιμος. Είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Θα μιλήσω μαζί του. Ένας καλός Ρομπέρζ αλίμονο να μη χωρά στην ομάδα».

Comments
To Top