ΑΝΤΡΕΣ

Δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει ΕΝΠ(επίσημο δημοσίευμα)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (31/10) στο Κολόσσι η καθιερωμένη, από σήμερα, συνέντευξη τύπου του κ. Σωφρόνη Αυγουστή ενόψει του εκτός έδρας αγώνα της ερχόμενης Κυριακής (3/11) με την ΕΝΠ. Στο πάνελ βρισκόταν και ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Φανούριος Κωνσταντίνου.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Φανούριος Κωνσταντίνου: «Θα διαφοροποιήσουμε τον τρόπο επικοινωνίας σε ότι έχει να κάνει με την ενημέρωση, εκδίδοντας καθημερινά δελτίο τύπου, γιατί την περασμένη εβδομάδα περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή και δημιουργήθηκε παραφιλολογία η οποία δεν ισχύει.

Δεν κάνουμε καλό ξεκίνημα, είναι πράγματα πρωτόγνωρα τα τελευταία εφτά χρόνια. Ο κόσμος δικαιούται να ασκεί κριτική, όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι η εσωστρέφεια που έχει μολύνει τον κόσμο είναι η ίδια η οποία διέλυσε την ομάδα του Ντίμη Κίρζη στις αρχές της δεκαετίας του ’90, που διέλυσαν την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα το 2006 και το κύπελλο το 2010. Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο. Έχουμε πετύχει τεράστια επιτεύγματα σε σχέση με προηγουμένως. Επτά συνεχόμενες παρουσίες στην Ευρώπη, τέσσερις προκρίσεις σε ομίλους, ισάριθμους τελικούς κυπέλλου, τρεις κατακτήσεις και δύο σούπερκαπ. Θέλουμε να αφήσουμε παρακαταθήκη στους επόμενους, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα μπορούμε να αφήσουμε τίποτα. Θέλουμε να κάνετε κριτική, αποδεχόμαστε τις ευθύνες μας, παραδεχόμαστε το άσχημο ξεκίνημα, όμως δεν αποδεχόμαστε ότι ο Απόλλωνας είναι ακυβέρνητος και έχει διαλυθεί. Ο Απόλλωνας έχει τρομερούς ποδοσφαιριστές και μεγάλο προπονητή, είναι θέμα συγκυριών και λαθών που έχουμε παραδεχτεί. Η ομάδα πρέπει να ορθώσει ανάστημα, να στηρίξει ο κόσμος το έμβλημα στο στήθος των παικτών. Ο κόσμος έχει υποχρέωση να στηρίξει τον Απόλλωνα κι εσείς πρέπει να βλέπετε αντικειμενικά. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά δεν είναι όλα μαύρα γιατί τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε πολλά περίεργα δημοσιεύματα τα οποία μόνο κακό προκαλούν.

Ευχαριστούμε τον κ. Κονναφή, έκανε μεγάλο έργο τα τελευταία 8 χρόνια. Συνεργάστηκε άψογα με τον Σωφρόνη και όλο τον κόσμο. Δεν επιθυμεί να έχει καμία εμπλοκή στα μεταγραφικά, το ξεκαθαρίζουμε από σήμερα. Θα βρει τον τρόπο ο πρόεδρος με τον Σωφρόνη. Το μόνο που χρειάζεται η ομάδα είναι ηρεμία και στήριξη στους παίκτες. Είναι οι ίδιοι που κέρδισαν πολλές μεγάλες ομάδες και προκάλεσαν εσάς τους δημοσιογράφους να γράφετε διθυράμβους για αυτούς. Εμείς που είμαστε κοντά τους φτύνουμε αίμα για να τους βοηθήσουμε. Δεν μπορούμε να βλέπουμε δημοσιεύματα τα οποία μηδενίζουν την όποια προσπάθεια κάνουμε για να στηρίξουμε τους ποδοσφαιριστές μας. Όποιο δημοσίευμα βγαίνει σαν φήμη θέλει να κάνει ζημιά στον Απόλλωνα.

Αναφέρομαι και στον κόσμο και στον Τύπο. Υπάρχουν δημοσιεύματα τοξικά για τον κόσμο του Απόλλωνα. Είδα ρεπορτάζ που γράφουν για γεγονότα, λες και ήταν μάρτυρες στα αποδυτήρια. Συνέχεια καλλιεργούνται κάποια πράγματα, ο Πέτρος Κονναφής τελείωσε. Δεν θα λυθούν τα προβλήματα επειδή έφυγε ο Κονναφής. Είναι ομαδικό το άθλημα, οι ευθύνες αναλογούν σε όλους. Ανέλαβε τις ευθύνες του και αποχώρησε τίμια. Έχουμε ένα μεγάλο προπονητή και πρέπει να τον στηρίξουμε».

Για τα ανώνυμα δημοσιογραφικά κείμενα: «Δεν μπορούμε να βάλουμε στο ίδιο σακούλι όλους τους συναδέλφους. Στον βωμό των κλικς ίσως κάποιοι παρασύρονται και αναπαράγουν μια εσφαλμένη είδηση. Εμείς δεν πήραμε τηλέφωνο κανένα να αλλάξει την κριτική του, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να γράψουν για συγκεκριμένο γεγονός λες και ήταν μάρτυρες. Πρέπει να το διασταυρώνουν. Είναι θέμα ηθικής και συνείδησης».

Για το αν θα αντικατασταθεί ο Κονναφής: «Δεν υπάρχει απόφαση. Προέχει να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Ο κ. Αυγουστή έχει άψογη σχέση με τον Κίρζη, σε οποιαδήποτε αδυναμία που θα διαπιστώσει δεν θα του αρνηθεί ο πρόεδρος. Προχωρούμε ως έχουμε».

Σωφρόνης Αυγουστή:«Ευχαριστώ τον Πέτρο για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Δεν μπορεί οι μεταγραφές να βγουν στο 100% κάθε φορά. Τη σεζόν 2017-18, για παράδειγμα, ήταν απόλυτα πετυχημένες οι μεταγραφές. Κάποιες φορές δεν ξέρεις οι παίκτες που θα έρθουν αν θα σου δώσουν αυτά που περιμένεις ή αυτά που βλέπεις στο γήπεδο και στα βίντεο προτού αποκτηθούν.

Η ομάδα έχει αρκετά θέματα. Τα τελευταία χρόνια δεν έκανα δημοσιογραφική, ο λόγος είναι γιατί ό,τι βγαίνει από το δικό μου στόμα, αυτό ισχύει και στην προπόνηση. Αν κρύψω κάτι κάποιες φορές είναι για λόγους τακτικής, για να μην δώσω στον αντίπαλο προπονητή πληροφορίες οι οποίες αφορούν την ομάδα μας και να μπορέσει να προσαρμόσει τη δική του ομάδα. Αλίμονο να μην κάνουμε κι εμείς το παιχνίδι μας σαν προπονητές. Αλλά να έρχεται ποδοσφαιριστής μου και να μου λέει ότι διάβασε στο διαδίκτυο ότι έμεινε σπίτι για να πάρει από την ασφάλεια πριν το ντέρμπι, για τον Χάμπο Κυριάκου ή ότι είχε τσακωθεί με τον Ρομπέρζ στα αποδυτήρια, είναι πράγματα τα οποία δεν συνέβησαν ποτέ… δεν έπρεπε να βγει ποτέ αυτό το ρεπορτάζ. Θα μπορούσαμε να πηγαίναμε στο Τσίρειο με 26 ποδοσφαιριστές και να μη γνωρίζει κανείς ποιοι βρίσκονται στην αποστολή. Κάθε Δευτέρα θα ξέρετε ποιοι θα κάνουν προσπάθεια για να αγωνιστούν στο επόμενο παιχνίδι και κάθε Πέμπτη θα είμαι εδώ γιατί ο Απόλλωνας δεν είχε ανάγκη ποτέ να δώσει λάθος πληροφορίες. Το πιο σημαντικό και το ζητώ από όλους είναι ότι η ομάδα θέλει στήριξη από όλους και από τον κόσμο και από τον Τύπο. Όταν βγαίνουν συνέχεια θέματα τα οποία δεν είναι αληθινά, δημιουργούν προβλήματα. Για αυτό κάθε Πέμπτη θα βρίσκομαι εδώ για να σας απαντώ σε κάθε σας ερώτηση. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια, η ομάδα θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρόλο που είπα ότι δεν φτάσαμε στα επίπεδα που επιθυμούσα, παρότι που είπα ότι άλλαξαν πολλά σε 35 μέρες. Αυτό που άλλαξε είναι πως οι ποδοσφαιριστές αυτοί όπου κι αν αγωνιζόταν δεν σκέφτονταν αν ο αντίπαλος ήταν μεγαθήριο και προσπαθούσαν για την νίκη. Έχασαν την αυτοπεποίθησή τους. Πιστεύω ότι αν η ομάδα πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και αλλάξει το κλίμα, το οποίο τώρα δεν είναι καλό, θα ανεβάσουμε τον Απόλλωνα όσο πιο ψηλά γίνεται. Υπάρχει αρκετός δρόμος, αρκετά παιχνίδια ο μόνος στόχος είναι η νίκη σε κάθε έδρα».

Για το παιχνίδι με την ΕΝΠ:«Η ΕΝΠ σε όλα της τα παιχνίδια έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, μπορούσε να πάρει περισσότερους βαθμούς, είναι μια πολύ καλή ομάδα η οποία παρουσιάζει καλό ποδόσφαιρο. Στα δύο τελευταία αρνητικά αποτελέσματα δεν μπορώ να πω ότι δεν ήμασταν καλοί, μπορεί οι επιθέσεις να μην ήταν τόσες πολλές όσο στο παρελθόν αλλά δεν είχαμε άσχημη εμφάνιση. Ο Εθνικός Άχνας κατάφερε να σκοράρει με μια τελική. Απέναντι στην ΑΕΛ ο αντίπαλος με δύο τελικές από δικά μας λάθη πέτυχε δύο γκολ. Θέλω μόνο τους τρεις βαθμούς. Δεν ξέρω πώς θα γίνει, δεν ξέρω αν θα είμαστε καλοί, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο να φέρουμε τους τρεις βαθμούς στη Λεμεσό».

Για τον προγραμματισμό που έγινε με τον Κονναφή:«Έγινε σε συνεργασία μαζί μου. Όταν παίξαμε με την Αούστρια και έκανε αυτό το παιχνίδι ο Γκακπέ έλεγαν όλοι τα καλύτερα, όταν καταφέραμε και κερδίσαμε και τα δύο παιχνίδια εντός και εκτός έδρας. Τότε ήταν καλοί όλοι οι ποδοσφαιριστές. Όλοι θαυμάζουμε τον Αγκίρε, ο Γιαννιώτας βοήθησε άμεσα, ο Ενσούε ανεβαίνει, παίρνει χρόνο συμμετοχής και ο Καρ. Υπάρχουν 25 ποδοσφαιριστές, 11 θα παίξουν. Όσοι δεν μπορούν να τραβήξουν το βάρος και την πίεση θα φανεί στο πέρασμα του χρόνου. Δεν ξέρεις από πριν αν οι ποδοσφαιριστές θα βγάλουν αυτά που βλέπεις όταν τους επιλέγεις. Ο Φακούντο, που ήταν το βασικό δεκάρι, έβγαλε τραυματισμούς και αυτό φάνηκε στην ομάδα. Ελπίζουμε με την επιστροφή του να δώσει δυναμική στην ομάδα».

Για τους γηγενείς παίκτες και τις αποχωρήσεις των Καρώ, Σπόλιαριτς, Γουήλερ: «Ο Γουήλερ ήταν μαζί μου τρία χρόνια στις ακαδημίες. Ήμουν ο πρώτος που είπε να έρθει στην πρώτη ομάδα. Ήθελε να είναι βασικός. Την χρονιά που έφυγε ο Γουήλερ, αν θυμάστε τότε, αριστερά έπαιξε ο Ζάντερ. Μην ξεχνάτε τι έκανε η ομάδα εκείνη τη χρονιά. Κανένας δεν ασχολήθηκε γιατί έφυγε ο Γουήλερ. Είναι όλα θέμα αποτελεσμάτων. Όλοι είναι εκεί για να διεκδικήσουν θέση, είτε είναι Ισπανός, Άγγλος ή Κύπριος. Ήθελε ο ίδιος να φύγει ελεύθερος. Όσους ποδοσφαιριστές βγάλαμε, δεν πέσαμε έξω. Όλοι παίζουν ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να βάλω όρο και να εγγυηθώ ότι θα παίζει κάποιος παίκτης επειδή το θέλει».

Για το αν χρειάζεται αθλητικός ψυχολόγος στην ομάδα: «Το ψυχολογικό έχει να κάνει με το αποτέλεσμα. Όταν η ομάδα πάρει θετικά αποτελέσματα θα επανέλθει και η καλή ψυχολογία, είναι σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές».

Για τον προγραμματισμό: «Ο προγραμματισμός δεν σταματά ποτέ. Πρώτος στόχος είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα: «Πλην του Ζελάγια, του Ρομπέρζ και του Ψύχα οι υπόλοιποι (Βασιλείου και Κυριάκου) είναι σε καλό δρόμο για να επιστρέψουν. Θα κάνουν αγώνα δρόμου για Ρομπέρζ και Ζελάγια».

Για τον στόχο της ομάδας: «Στόχος είναι οι τρεις βαθμοί σε κάθε παιχνίδι, είτε εντός είτε εκτός. Αν καταφέρουμε να πλησιάσουμε αυτούς που είναι κοντά μας, η ομάδα πάντα έχει στόχους και θα τους διεκδικεί».

Για τον Περικλή Παπαπαναγή: «Ήταν στον ΑΠΟΕΛ, δεν του έδωσαν αρκετά για να δείξει το έργο του σαν σκάουτ και αναλυτής αντιπάλου. Όταν ήρθε στον Απόλλωνα δούλευε στα γραφεία, δεν τον ήξερα αλλά τον έβλεπα πώς δούλευε. Όταν μου ζήτησε η διοίκηση να αναλάβω του ζήτησα να συνεργαστούμε. Είχαμε μια άψογη συνεργασία. Ξέραμε τι θέλαμε από την ομάδα, πώς μπορούσαμε να τη βελτιώσουμε. Δεν ήταν δική μου ευθύνη ή της ομάδας η αποχώρηση του. Είχε πολύ καλή πρόταση, έλειπε αρκετά χρόνια από την οικογένειά του και το παιδί του. Μίλησα μαζί του για να επιστρέψει μαζί μου, όταν επέστρεψα, όμως εκεί βρήκε την ηρεμία του. Κάνει μια εξαιρετική πορεία ο ΟΦΗ. Είναι κρίμα να αδικούμε τους νέους συνεργάτες, ο Ελευθερίου και ο Μιγκέλ κάνουν πολύ καλή δουλειά που φάνηκε στο γήπεδο, μας έκανε μια τελική η ομάδα της Άχνας και δύο η ΑΕΛ. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι να βάζουμε πιο εύκολα το γκολ».

Για το πρωτάθλημα γενικότερα: «Η Ανόρθωση παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έκανε φρούριο το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Με τις υπόλοιπες ομάδες δεν είναι μεγάλες οι διαφορές. Οι μικρές ομάδες είναι αρκετά δυνατές και θα δημιουργούν προβλήματα. Εμείς πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι στο επιθετικό κομμάτι. Έχουμε θέμα στο τελείωμα. Πρέπει να αφήσουμε πίσω ό,τι έγινε. Όταν έχεις θετικά αποτελέσματα δεν έχει κανένας παράπονο. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι ηρεμία. Ο Απόλλωνας θα ξαναβρεί τον δρόμο του».

Για τις αναγκαστικές και μη αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι: «Στις προπονήσεις παίζουν μαζί παίκτες που δεν είχαν παίξει αρκετά μαζί. Όλη την εβδομάδα οι ποδοσφαιριστές πρέπει να παίζουν μεταξύ τους και να κάνουν αυτοματισμούς. Όταν μια ομάδα έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές, όταν μείνει κάποιος έξω, βάσει ονόματος, αμέσως πάει κάπου αλλού το θέμα. Οι προπονήσεις είναι πιο δύσκολες από τα παιχνίδια. Δεν σταματώ το παιχνίδι στις προπονήσεις, παίζουμε 60 λεπτά καθαρό ποδόσφαιρο. Στο πρωτάθλημα παίζουμε 30δυστυχώς και δεν βρίσκουμε ρυθμό».

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ

Comments
To Top