ΑΝΤΡΕΣ

Όσα λέχθηκαν στην δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει Νέας Σαλαμίνας

Την καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου πριν από κάθε αγώνα, παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας μας κ. Σωφρόνης Αυγουστή ο οποίος χαρακτήρισε ευκαιρία τον Κυριακάτικο (1/12) αγώνα με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί η διαφορά από τις προπορευόμενες ομάδες αφού αναμετρώνται μεταξύ τους.

Αναλυτικά:

Αρχική τοποθέτηση για τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Ξεκίνησαμε μια αντεπίθεση και πρέπει να την συνεχίσουμε για να μπορέσουμε παιχνίδι με παιχνίδι να φτάσουμε αυτούς που είναι πιο μπρστά. Είναι παιχνίδι-κλειδί, όχι μόνο γιατί είμαστε στην ίδια βαθολογική θέση, αλλά γιατί οι τέσσερις ομάδες που είναι πιο μπροστά από εμάς έχουν παιχνίδια μεταξύ τους, κάποιες θα χάσουν βαθμούς και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Η Σαλαμίνα είναι αρκετά δουλεμένη ομάδα, δημιούργησε προβλήματα σε μεγάλους αντιπάλους. Μας έβαλε κι εμάς δύσκολα, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δείξουμε ότι ο μόνος στόχος είναι οι τρεις βαθμοί. Με τον ΑΠΟΕΛ, όταν η ομάδα ήταν πίσω στο σκορ, ο κόσμος έδωσε ώθηση στους ποδοσφαιριστές για να μη χάσουμε το παιχνίδι. Στο Μακάρειο ήταν ακόμα πιο λίγοι, αλλά βοήθησαν τους ποδοσφαιριστές να πάρουμε τη νίκη. Είναι κομμάτι που λείπει στην ομάδα. Βλέπουμε ότι αυτοί που είναι πιο μπροστά από εμάς με τις καλές τους εμφανίσεις έφεραν πίσω τον κόσμο. Θέλουμε να ξαναφέρουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα και να τον κάνουμε να νιώθει περήφανος. Πιστεύω ότι είμασε σε καλό δρόμο. Θέλουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Όσες δυσκολίες θα βρούμε με τη Σαλαμίνα, πρέπει ο κόσμος να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές, το χρειάζονται και όταν παίρνουν βοήθεια θα προσφέρουν περισσότερα στον αγωνιστικό χώρο». 

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους:

Για την αλλαγή στον εαυτό του μετά την επιστροφή του: «Με βοήθησαν αυτές οι 35 μέρες. Διορθώσαμε κάποια πράγματα. Αλίμονο να μη δουλεύεις για να γίνεσαι καλύτερος. Είδαμε πράγματα που έγιναν λάθος, διορθώσαμε αρκετά πράγματα με τους ποδοσφαιριστές και αλλάξαμε το σύστημα, κάτι που δεν κάνω συχνά. Άρεσε στην ομάδα και τον κόσμο και παίρνουμε αποτελέσματα. Η ομάδα έχει ηρεμία γιατί έρχονται αποτελέσματα, με ΕΝΠ, ΑΠΟΕΛ και Δόξα, με καλές εμφανίσεις και στα τρία παιχνίδια. Ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές να έχουμε συνέχεια, γιατί παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο. Για μας κάθε παιχνίδι είναι τελικός για να μικρύνουμε τη διαφορά που μας χωρίζει. Θέλουμε να κάνουμε το Τσίρειο έδρα, παρότι ξέρουμε ότι δεν είναι έδρα. Αλλά είναι το γήπεδό μας, σ’ αυτό μεγαλώσαμε και πρέπει να δείξουμε ότι είναι το σπίτι μας». 

Για τον συνδυασμό καλού ποδοσφαίρου και αποτελεσμάτων: «Είναι σημαντικό να συνδυάσουμε και τα δύο, αλλά είναι σημαντικότερο να παίρνουμε τα αποτελέσματα». 

Για το καθαρό μυαλό στην ομάδα: «Θα ανησυχούσα αν δεν κάναμε φάσεις. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί επιθετικά. Με τη Δόξα θα μπορούσαμε να τελειώναμε το παιχνίδι πιο νωρίς και μετά θα ήταν πιο άνετα τα πράγματα». 

Για τη διαιτησία: «Όλες οι ομάδες έχουν τους δικούς τους στόχους. Οι διαιτητές είναι μέρος του παιχνιδιού, πρέπει να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να περνάνε απαρατήρητοι». 

Για τη νοοτροπία νικητή που είχε η ομάδα μέχρι τα μέσα της περσινής περιόδου: «Εκείνο το διάστημα καταφέρναμε και τελειώναμε το παιχνίδι με πιο εύκολο τρόπο. Παίζουν ρόλο και τα αποτελέσματα, όταν δεν έρχονται παίζεις με παραπάνω πίεση. Τώρα αν βάλεις τον Γιαννιώτα στην ίδια φάση (σ.σ. ευκαιρία με Δόξα), από τις δέκα θα χάσει μία. Κάποιες φάσεις στις οποίες μπορούσαμε να σκοράρουμε δεν μέτρησαν». 

Για το αν έχει γίνει πιο πειθαρχημένο το παιχνίδι του Απόλλωνα: «Όταν μια ομάδα μπαίνει δυνατά σίγουρα δίνει παραπάνω δυνάμεις από τον αντίπαλο. Μπορούσαμε να το κάνουμε με τη Δόξα μετά που προηγηθήκαμε. Όταν έρθουν τα εύκολα γκολ θα πάρουν αυτοπεποίθηση οι ποδοσφαιριστές. Το σημαντικό είναι να έχουμε διάρκεια. Φέτος δεν έχουν μεγάλες διαφορές οι ομάδες, γι’ αυτό θα χαθούν βαθμοί από όλους. Θέλουμε να παίζουμε καλά αλλά να παίρνουμε και το αποτέλεσμα». 

Αν πιστεύουν οι παίκτες ότι μπορεί να επανέλθει ο Απόλλωνα: «Το πιστεύω εγώ πάρα πολύ και νομίζω το ίδιο πιστεύουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πάρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει. Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, έχουν αρκετή ποιότητα. Μας έλειπε η αυτοπεποίθηση, παιχνίδι με παιχνιδι βλέπουμε ότι τη ξαναβρίσκουν. Έχει αλλάξει νοοτροπία η ομάδα. Μπορούμε με οποιονδήποτε αντίπαλο να παίζουμε για τους τρεις βαθμούς». 

Για τα μεταγραφικά: «Πάντα οι μεγάλες ομάδες ενδιαφέρονται για ποδοσφαιριστές, αλλά πρέπει να είναι καλύτεροι από τους υφιστάμενους. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι με τη Σαλαμίνα». 

Για το αν υπάρχουν στόχοι από την κυπριακή αγορά: «Ξέρουμε ότι είναι πιο εύκολο να αλλάξουν στρατόπεδο και να προσφέρουν. Κάτι βλέπουμε, αλλά δεν είναι εύκολο να πάρεις ποδοσφαιριστή αν δεν είναι ελεύθερος». 

Για τον Ρότζερ Μ’Πιντά: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι ετοιμοπόλεμοι πλην του Ρομπέρζ και του Ψύχα. Δεν μπορούν να παίζουν και οι 25, επιλέγουμε τους 11 και ακόμα τρεις που θα μπορέσουν να μας δώσουν τους βαθμούς». 

Για τον Ρομπέρζ: «Αξιολογείται καθημερινά, όταν δεν νιώθει ενοχλήσεις θα ενσωματωθεί».  

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ

Comments
To Top